Пътуване и туризъм в България

Почивка в Гърция

Колкото и популярна и всезнайна да ви се струва гръцката криза покрай банките и прочие, Гърция все пак си остава една хубава страна за туризъм. Помислете си само колко много места, можете да посетите там — морето и забележителните музей и природа, които тя притежава.

 

Гърция, не е държава от вчера. Тя е с толкова богата история, че няма как след толкова велика държава, да не е останало нещо. Помислете си колко приказни места има за посещение.

Туристически агенции по цял свят, предлагат многобройни екскурзии до различни дестинации в Гърция.

Ираклио например. Това е главният град на остров Крит, има пристанище и собствена аерогара, военноморска база и музей. Ако сте любители на древните останки, тогава може да се порадвате на останките на Кносос.

Иа. Това доста странно име, всъщност е на село на остров Санторини. Ако се питате, какво толкова може да има в едно село, то отговорът е много. Къщите на върха на този вулкан са вградени в скалите и по улиците има изключително красиви кафенета, златарски магазини, които правят малкото селце, още по-привлекателно.

 

За съжаление обаче, много туристи пропускат тези малки забележителности и това е нормално, след като могат да се насладят на толкова красиви плажове и курорти.

Парга е един пример за това. Знаем, че звучи като Прага, но има голяма разлика. Парга е малък курортен град, разположен на Йонийско море. Градът има богата история свързана с османските владетели и руски управляващи. Ако искате да научите повече за християнски гонения през 17-18 век, този град може да ви бъде от помощ.

 

Разбира се, всеки един гръцки град, може да бъде представен по-различен начин, защото всеки има своя уникална история. В някой може да се намира гробницата на Херкулес, а друг да има храм на различни божества от древногръцката митология.

Но когато искате да отидете на почивка в Гърция, често се случва следният проблем. Вие си търсите туристическа агенция, която да ви предлага най-добрите цени с най-добрите места и услуги. Те реално ви пращат на красиви места за прилични пари, но проблемът е, че посещавате само няколко града или дори един и селцата около него. Колко пъти смятате да отидете, за да видите колкото се може повече?

Това, което ви трябва на вас е агенция, която да ви предоставя пакети в няколко населени места, а ако може да са свързани с морето и вътрешността на Гърция, още по-добре.

Също може да се насочите и към собствен превоз, но тогава не се знае колко може да платите за бензин, да не говорим, че може да имате проблем по пътя с автомобила си и прочие. Туристическата агенция е за предпочитане в много случай.

 

Ако искате да видите някой древни останки от отдавна изгубен град, тогава може да се отправите към вътрешността на държавата. С Планет.бг гарантирано, може да намерите изобилие от интересни митове и легенди и остатъци от един „друг свят“.

Ако пък сте по-приключенски тип или искате да разпуснете на плажа, тогава също може да се ориентирате към островите и самото крайбрежие на Гърция. Представете си само колко хубаво би било, да обиколите около тези острови с лодка и да видите тяхната светеща красота и малка площ изпълнена с живот. Дали няма да е по-красиво през нощта?